We hebben een aangepast rooster met buitentrainingen vanwege het coronavirus. Neem contact op voor actuele informatie.

We bieden meerdere trainingen per week aan. Hier vind je informatie over de trainingen, vakanties, wedstrijden & examens, en over benodigdheden zoals kleding. In het formulier onderaan de pagina kunnen leden van onze vereniging kleding en andere budo artikelen bestellen.

maandag

18:15 – 19:15    jeugd training
19:30 – 21:30   reguliere training
21:30 – 22:00  extra training

woensdag

19:30 – 21:00   Yin training

 

donderdag

18:15 – 19:15    jeugd training
19:30 – 21:30   reguliere training
21:30 – 22:00  extra training

zaterdag

09:45 – 11:00   wedstrijd training
11:30 – 13:00     Yang training

Locatie: Goeree 6, gymzaal in Lunetten
Leeftijd: 6 tot en met 13 jaar

In het eerste gedeelte van de jeugd training werken we vooral aan algemene fysieke en mentale vaardigheden zoals conditie, kracht, lenigheid, balans, rollen en valbreken, samenwerken, doorzettingsvermogen, respect etc. Het tweede gedeelte gaan we met de Kempo technieken aan de slag. Je traint dan in een groepje met kinderen van hetzelfde niveau.

Behalve deze Kempo trainingen hebben we voor de jeugd ook andere activiteiten zoals trainingsdagen en wedstrijden. We organiseren bijvoorbeeld elk jaar een zomerkamp van 5 dagen in de eerste week van de officiële zomervakantie van regio midden Nederland. Dit doen we samen met onze vrienden van More Chi Martial Arts. 

Wachtlijst

Op dit moment hebben we voor de jeugd trainingen een wachtlijst. We vinden het belangrijk dat iedereen genoeg persoonlijke aandacht krijgt, en daarom houden we de groep bewust op een bepaalde grootte. Als je je inschrijft bij de vereniging kom je op de lijst. Als je bovenaan de lijst staat, laten we het je direct weten als er een plek vrij is gekomen.

Locatie: Goeree 6, gymzaal in Lunetten
Leeftijd: vanaf 14 jaar

Het eerste uur besteden we aan algemene fysieke en mentale vaardigheden zoals conditie, kracht, lenigheid, snelheid, doorzettingsvermogen etc. We trainen dan met de hele groep. Na een korte thee pauze gaan we verder met de Kempo technieken. We trainen dan in groepjes op basis van ervaring en niveau. We raden het sterk aan om naar zowel het eerste als tweede uur te komen, maar dit is niet verplicht.

Locatie: Goeree 6, gymzaal in Lunetten
Leeftijd: vanaf 14 jaar

In dit half uurtje kan je voor jezelf extra trainen. Er zijn altijd trainers aanwezig die je vragen kunnen beantwoorden. Daarnaast is er elke 2 maanden een andere thema training over bijvoorbeeld pushing hands, sparring, wapenvormen etc. Iedereen kan hier aan meedoen, ongeacht ervaring en niveau.

Locatie: Zwarte Woud 201 (Sporthal Lunetten, Zaal 3)
Leeftijd: vanaf 14 jaar

Deze training is volledig gericht op de interne aspecten van onze stijl. Denk hierbij aan oefeningen om technieken vanuit je lichaam in plaats van alleen je armen te geven, qigong, vorm, aarden, en meditatie. Ontspanning is een van de belangrijkste thema’s in de Yin training. De training is toegankelijk voor alle niveau’s.

We trainen in Zaal 3 van Sporthal Lunetten. Route: hoofdingang -> blauwe deur aan de rechterkant -> lange gang uitlopen die links afbuigt -> om de hoek is Zaal 3. Kan je het niet vinden? Vraag het dan aan de beheerder of bel 06 53 53 73 32.

Locatie: de Kuil, het ronde grasveld naast het Seychellenpad in Lunetten
Leeftijd: vanaf 14 jaar

Deze training richt zich op de externe aspecten van onze stijl. Denk hierbij aan sparring, hardingstraining, en oefeningen op stootkussens. Bovendien trainen we het hele jaar buiten! (behalve bij onweer). De training is toegankelijk voor alle niveau’s.

Locatie: Duursteedelaan 14, gymzaal in Hoograven
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Deelname alleen op uitnodiging

In deze training bereiden we ons voor op deelname aan wedstrijden. Het is verplicht om aan alle wedstrijden mee te doen en naar de andere training te komen. Deze training is dus geen vervanging voor de normale trainingen.

Locatie: dojo van MCMA in Houten
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Deelname alleen op uitnodiging

Maandelijkse training op vrijdag van 20:00 tot 22:00 samen met More Chi Martial Arts. Alleen toegankelijk voor zwarte banders of degene die daar gericht naartoe trainen.

vakanties & zomer training

De jeugd trainingen vervallen bij officiële feestdagen en vakanties. Alle andere trainingen gaan in principe altijd door, behalve als er via de email anders wordt aangegeven. In de zomer (juli en augustus) betaalt niemand contributie. In deze 2 maanden vervallen alle bovenstaande trainingen. Wel kunnen jongeren, studenten en volwassenen naar de zomer training komen op maandag van 20:00 tot zonsondergang op het grote grasveld naast Theehuis Rhijnauwen in Amelisweerd.

wedstrijden & examens

Deelname aan wedstrijden is mogelijk, maar meestal niet het belangrijkste doel van mensen die bij ons trainen. We zien wedstrijden meer als een middel om beter te worden in Kempo en als persoon te groeien. Dit geldt ook voor examens: het is fijn om een doel te behalen maar we hechten meer waarde aan de weg. Wedstrijden en examens worden daardoor een springplank voor ontwikkeling.

We hebben ongeveer 5 wedstrijden per jaar. Deze variëren van kleine wedstrijden die we zelf organiseren tot landelijke toernooien zoals het Nederlands Kampioenschap. Als je mee wil doen, bespreek dit dan met je trainer. Deelname aan de wedstrijd training op zaterdag is niet altijd mogelijk, maar deelname aan wedstrijden meestal wel.

Daarnaast zijn er examen mogelijkheden in december en in juni. Deelname aan een examen gaat in overleg met je trainer. 

kleding

Kom je voor de eerste keer mee doen? Zorg ervoor dat je comfortabele sportkleding mee neemt (lange broek en t-shirt). We trainen op blote voeten. Er zijn kleedkamers en douches aanwezig.

Ben je al lid van de vereniging? Dan kan je hier kleding en oefenwapens bestellen. Levertijd is ongeveer één maand. Betaling vindt plaats door middel van automatische incasso. 

Let op! Bestellen kan alleen als je lid bent bij Kempo Vereniging Shaolin Ch’uan Fa. Wij verkopen niet aan andere personen en partijen. 

afspraken

  • Zwart Kempo pak. Het liefst recht met knoopjes, maar schuin met touwtjes mag ook. Het pak dient netjes, schoon en intact te zijn.
  • Rond embleem van de vereniging op de linkerborst.
  • Rond embleem van Kempo Associatie Nederland op de linker bovenarm (alleen als je aan nationale wedstrijden meedoet). 
  • Kempo T shirt of een zwart shirt zonder opdruk.
  • (jeugd) Een sjerp rondom het middel geknoopt. De meest recent behaalde gekleurde slip over de breedte op één zijde van één uiteinde van de sjerp.
  • Blote voeten of kung fu schoenen.
  • Geen los hangend haar en sieraden.
  • Kort geknipte nagels bij tenen en vingers.

bestellen