Vanwege de huidige maatregelen hebben we een aangepast trainingsrooster. Neem contact op voor meer informatie.

We bieden meerdere trainingen per week aan. Hier vind je informatie over de trainingen, vakanties, de digitale dojo en het onderwijssysteem. 

maandag

18:15 – 19:15   jongeren
19:30 – 21:30  regulier 
21:30 – 22:00 extra

dinsdag

18:15 – 19:15  jeugd

woensdag

18:15 – 19:15   jongeren
19:30 – 21:00  Yin

donderdag

18:15 – 19:15   jeugd
19:30 – 21:30  regulier 
21:30 – 22:00 extra

zaterdag

09:45 – 11:00  verdiepend 
11:30 – 13:00   Yang

maandag

18:15 – 19:15   jongeren
19:30 – 21:30  regulier 
21:30 – 22:00 extra

dinsdag

18:15 – 19:15  jeugd

woensdag

18:15 – 19:15   jongeren
19:30 – 21:00  Yin

donderdag

18:15 – 19:15   jeugd
19:30 – 21:30  regulier 
21:30 – 22:00 extra

zaterdag

09:45 – 11:00  verdiepend 
11:30 – 13:00   Yang

Locatie: Gymzaal B op Duurstedelaan 14 in Hooggraven (dinsdag) & gymzaal op Goeree 6 in Lunetten (donderdag)
Leeftijd: 6 tot en met 11 jaar

Let op: Je kan je nog steeds aanmelden voor de jeugdtrainingen, maar we hebben een wachtlijst voor de training op donderdag. Je kan dus nog wel op dinsdag meedoen. 

In het eerste gedeelte van de jeugd training werken we vooral aan algemene fysieke en mentale vaardigheden zoals conditie, kracht, lenigheid, balans, rollen en valbreken, samenwerken, doorzettingsvermogen, respect etc. Het tweede gedeelte gaan we met de Kempo technieken aan de slag. Je traint dan in een groepje met kinderen van hetzelfde niveau. Bij de jeugd training staan plezier, persoonlijke ontwikkeling en spel voorop.

Behalve deze Kempo trainingen hebben we voor de jeugd ook andere activiteiten zoals trainingsdagen en wedstrijden. We organiseren bijvoorbeeld elk jaar een zomerkamp van 5 dagen in de eerste week van de officiële zomervakantie van regio midden Nederland. Dit doen we samen met onze vrienden van More Chi Martial Arts. 

Locatie: Gymzaal op Goeree 6 in Lunetten (maandag) & gymzaal B op Duurstedelaan 14 in Hooggraven (woensdag)
Leeftijd: 12 tot en met 17 jaar

In het eerste gedeelte van de jongeren training werken we vooral aan algemene fysieke en mentale vaardigheden zoals conditie, kracht, lenigheid, balans, rollen en valbreken, samenwerken, doorzettingsvermogen, respect etc. Het tweede gedeelte gaan we met de Kempo technieken aan de slag. Je traint dan samen met anderen van hetzelfde niveau. Bij de jongeren training staan plezier, persoonlijke ontwikkeling en uitdaging voorop.

Behalve deze Kempo trainingen hebben we voor de jongeren ook andere activiteiten zoals trainingsdagen en wedstrijden. We organiseren bijvoorbeeld elk jaar een zomerkamp van 5 dagen samen met onze vrienden van More Chi Martial Arts. 

Locatie: gymzaal op Goeree 6 in Lunetten
Leeftijd: vanaf 18 jaar

Het eerste uur besteden we aan algemene fysieke en mentale vaardigheden zoals conditie, kracht, lenigheid, snelheid, doorzettingsvermogen etc. We trainen dan met de hele groep. Na een korte thee pauze gaan we verder met de Kempo technieken. We trainen dan in groepjes op basis van ervaring en niveau. We raden het sterk aan om naar zowel het eerste als tweede uur te komen, maar dit is niet verplicht.

Locatiegymzaal op Goeree 6 in Lunetten
Leeftijd: vanaf 18 jaar

In dit half uurtje kan je voor jezelf extra trainen. Er zijn altijd trainers aanwezig die je vragen kunnen beantwoorden. Daarnaast is er elke 2 maanden een andere thema training over bijvoorbeeld pushing hands, sparring, wapenvormen etc. Iedereen kan hier aan meedoen, ongeacht ervaring en niveau.

Locatie: het grasveld naast de Seychellen in Lunetten
Leeftijd: vanaf 18 jaar

Deze training is volledig gericht op de interne aspecten van onze stijl. Denk hierbij aan oefeningen om technieken vanuit je lichaam in plaats van alleen je armen te geven, qigong, vorm, aarden, en meditatie. Ontspanning is een van de belangrijkste thema’s in de Yin training. De training is toegankelijk voor alle niveau’s.

Locatie: de Kuil, het ronde grasveld naast het Seychellenpad in Lunetten
Leeftijd: vanaf 18 jaar

Deze training richt zich op de externe aspecten van onze stijl. Denk hierbij aan sparring, hardingstraining, en oefeningen op stootkussens. Bovendien trainen we het hele jaar buiten! (behalve bij onweer). De training is toegankelijk voor alle niveau’s.

Locatie: Gymzaal B op Duurstedelaan 14 in Hoograven
Leeftijd: alle leeftijden (jeugd, jongeren en volwassenen)
Deelname alleen in overleg

In deze training kies je een onderwerp waar je voor 3, 6 of 9 maanden mee aan de slag gaat. Je krijgt veel persoonlijke aandacht van de trainers, maar je gaat zelfstandig aan de slag met jouw onderwerp. Hierdoor kan je je goed verdiepen. Aankomende momenten om in te stromen: 9 januari 2021 en 3 april 2021.

Locatie: dojo van MCMA in Houten
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Deelname alleen op uitnodiging

Maandelijkse training op vrijdag van 20:00 tot 22:00 samen met More Chi Martial Arts. Alleen toegankelijk voor zwarte banders of degene die daar gericht naartoe trainen.

vakanties & zomerrooster

De jeugd- en jongeren trainingen vervallen bij officiële feestdagen en vakanties. Alle andere trainingen gaan in principe altijd door, behalve als er via de email anders wordt aangegeven. In de zomer (juli en augustus) betaalt niemand contributie. In deze 2 maanden vervallen alle bovenstaande trainingen en hanteren we een zomerrooster:

Maandag 18:15 – 19:15. Jeugd- en jongeren training in de Kuil
Maandag 19:30 – zonsondergang. Reguliere training in Amelisweerd 

Fotografie: Govert Pruijsen

wedstrijden & examens

Deelname aan wedstrijden is mogelijk, maar meestal niet het belangrijkste doel van mensen die bij ons trainen. We zien wedstrijden meer als een middel om beter te worden in Kempo en als persoon te groeien. Dit geldt ook voor examens: het is fijn om een doel te behalen maar we hechten meer waarde aan de weg. Wedstrijden en examens worden daardoor een springplank voor ontwikkeling. We hebben ongeveer 5 wedstrijden per jaar. Deze variëren van kleine wedstrijden die we zelf organiseren tot landelijke toernooien zoals het Nederlands Kampioenschap. Als je mee wil doen, bespreek dit dan met je trainer. 

Er zijn meerdere examen mogelijkheden per jaar. Deelname aan een examen gaat in overleg met je trainer. 

digitale dojo

De digitale dojo is een gratis online platform voor alle leden van onze vereniging. Het bevat onder andere:

• video’s van alle technieken
• trainingsschema’s zodat je gemakkelijk thuis aan de slag kan
• een online test om de Japanse namen van de technieken te leren
• een forum om vragen te stellen over de technieken en oefeningen
• een link naarr online trainingen als er geen fysieke trainingen gegeven kunnen worden
• een webwinkel waar je trainingskleding, oefenwapens, en het handboek voor beoefenaars kan kopen

het onderwijssysteem

We gebruiken een uniek onderwijssysteem om jouw ontwikkeling in het Shaolin Ch’uan Fa zo goed mogelijk te begeleiden. Deze methodiek richt zich op (1) de technieken van de stijl, (2) kennis over de stijl, (3) algemene fysieke vaardigheden en (4) algemene mentale eigenschappen.

De traditionele graduaties zijn opgedeeld in meerdere fases. Elke fase geeft voor elk onderdeel een bepaalde richting aan jouw ontwikkeling. Wat betreft bijvoorbeeld de technieken ligt in fase 1 de nadruk op het oefenen van losse standen, verdedigingen en aanvallen. Dit noemen we isoleren. In fase 2 ligt de nadruk meer op vooraf bedachte combinaties met deze technieken, zoals kata, verdedigingsscenario’s en bevrijdingen. Dit noemen we integreren. In fase 3 ligt de nadruk op combinaties met deze technieken die niet vooraf zijn bedacht, zoals bij sparring het geval is. Dit noemen we improviseren. Je oefent altijd elk onderdeel, maar de focus is per fase anders.

Fotografie: Sylvia Jansen